De passeig per Catalunya

Publicat el dia 19 juliol de 2016

Passejar, recordar, llegir, escriure i altres aficions i passatemps formen part del nous objectius del meu futur. Assolit ja el somni de fer el regal del llibre de Records del Molí als meus nets en Nil, l’Ona i en Marc, ara em ve de gust començar amb una nova sèrie de relats. Vull reviure les passejades per alguns dels bonics indrets de les nostres comarques, ja que si hi ha quelcom que em fa sentir bé és el contacte amb el mar i la muntanya. Faré esment, en primer lloc, a la vila de Sant Feliu de Guíxols -a on fa gairebé cinquanta anys que hi visc- per traslladar-me després a alguns pobles que al llarg dels anys, i acompanyada sempre de l’Ernest, hem tingut el goig de visitar tot trepitjant els seus carrers i places i visitant el més característic de cada un d’ells.

Vull reviure les passejades per alguns dels bonics indrets de les nostres comarques

Entre relats, em referiré també a algunes de les excursions que, des de fa uns anys, porten a terme a Sant Feliu un grup de dones anomenades “Les Nenes”. Gràcies a elles, darrerament he tingut la satisfacció de participar i gaudir de llocs molt encisadors, alguns desconeguts per mi. Sempre amb l’ajuda essencial d’en Miquel Correyero.

Vista actual de l’imponent monestir de Sant Feliu de Guíxols, amb la Torre del Fum en primer terme, al costat de l’entrada

A vegades batut per la tramuntana, d’altres banyat per llevantades que fan enfurismar la mar, el Baix Empordà -o l’Empordanet, com li agradava dir-ne al gran Josep Pla- és per a mi una de les comarques més maca i plena de contrastos. Boniques poblacions amb vells masos, antics castells, places fortificades, esglésies, monestirs de gran bellesa i turons amb peculiars ermites. Multitud de paisatges i rius per delectar-nos passejant: els aiguamolls, els camps sembrats, les frondoses vinyes, les centenàries oliveres, tanques de grans i alts xiprers d’un color verd negrós, grans boscos d’alzines, sureres, castanyers, pins, grans roures, cirerers d’arboç i brucs. Sense oblidar, per descomptat, les bellíssimes platges i cales de la nostra estimada Costa Brava. Tot un conjunt únic d’esplèndids racons paradisíacs amb tota una excel·lència de llum i de color.

Relats relacionats

www.recordsdelmoli.cat utiliza cookies propias y de terceros para mejorar el funcionamiento técnico de la web, personalizar la experiencia de navegación y para el análisis estadístico. Si continúas navegando consideraremos que aceptas el uso de cookies.AceptarMás información