Can Gabatx - Brunyola

Publicat el dia 14 març de 2017

Can Gabatx és una casa rural que està situada al poble de Brunyola, a la comarca de La Selva, a Girona, a prop de l’aeroport. La casa es troba aïllada en mig de boscos a on es pot gaudir de pau i tranquil·litat. La regenta un matrimoni molt especial, en Ferri i la Neus, que fan que et sentis com a casa. Sota un porxo es troba la porta d’entrada i un cop a dintre ens trobem amb un petit rebedor. A mà dreta hi ha la cuina i a l’esquerra l’escala, que porta als dos pisos superiors. Cadascun té sis habitacions, correctes, amb quarto de bany integrat, calefacció i aire condicionat; també trobem, a cada planta, una gran sala amb vista a tot l’entorn. A dalt de tot de la casa hi ha unes golfes amb grans vidrieres, per passar l’estona llegint, fent la partida o simplement contemplant la impressionant panoràmica. Tornant a la planta baixa, al costat de la cuina, hi ha un gran menjador amb televisor i una petita saleta amb una llar de foc, jocs de taula, sofàs i un altre televisor. El menjar és excel·lent i la Neus és una gran cuinera. Si un vol pot fer-hi qualsevol dels àpats, tots molt casolans amb productes propis o de la comarca.

La regenta un matrimoni molt especial, en Ferri i la Neus, que fan que et sentis com a casa.

Cal destacar l’entorn, amb immensos prats molt ben cuidats per fer tota classe d’esports i boscos d’alzines i roures. Trobem també horts amb una gran varietat de fruiters, grans rengleres d’oliveres i parterres amb moltes flors. En Ferri ho té tot molt ben cuidat. Tenen piscina i al costat d’aquesta un gran porxo per llegir o fer el vermut tot petant la xerrada, fins i tot disposen d’hamaques per fer la migdiada. Es pot fer un passeig fins a arribar a una gran bassa i unes corts, on hi ha gran varietat d’animalons com cignes, ànecs, pollastres, conills o cabres, entre d’altres. Els més petits poden acompanyar en Ferri per donar-los-hi menjar. Cal destacar que també està permès portar animals de companyia. Des d’aquí també es poden fer moltes excursions, tant a peu com en bici, i buscar bolets. Sobretot seguiu els consells que pot donar-vos en Ferri, ja que té la zona molt apamada.

Per acabar algunes curiositats d’aquest destí rural. Segons ens va explicar la família, tingueren l’oportunitat de ser els primers a promoure les cases rurals de la província. Un altre fet que ens va fer molta gràcia és que, durant uns quants estius, van tenir l’honor d’allotjar la família del desaparegut cantant Josep Guardiola. També, a la nit, des d’algunes de les habitacions, es pot veure la gran lluminària del proper aeroport de Girona.

Maria Viñolas