Foixà i rodalies

Publicat el dia 17 maig de 2017

El dia està radiant i a mig matí decidim anar a fer un tomb pels nostres poblets que tant ens agrada conèixer i trepitjar. Ens decidim pel nostre estimat Baix Empordà, agafem el cotxe i sortim en direcció a la Bisbal i des d’aquí anem fins a la vila comtal de Foixà. Tot i que no deixa de ser un poble, per la poca gent que hi viu, té aquest títol. Poc abans d’entrar a la vila ja albirem, a dalt d’un turó, un edifici de grans dimensions: l’esplendorós Castell de Foixà, d’una gran bellesa, emmurallat, molt ben enjardinat i cuidat.

A l’entorn s’hi veuen grans masies i un paisatge esplèndid per contemplar.

L’Ernest fa la primera aturada per fer-li unes fotos i també una panoràmica del poble. Seguim i passem per sota del castell, lloc on es troba el barri de la Vila. Just en el fondal d’aquest camí, ple d’alzines a banda i banda, trobem una creu de terme de pedra d’estil gòtic dedicada al rei Joan I d’Aragó, anomenat el Caçador, amb un plafó a on s’explica com va morir sobtadament en aquest indret.

Ramat de xais pasturant tranquil·lament als camps que hi ha al voltant del poble de la Sala.

Foixà inclou també els pobles de La Sala, Sant Llorenç de les Arenes, el poble medieval de Cidillà, el qual no visitem perquè ens sembla que el camí es troba en males condicions, i alguns veïnats amb masies dignes de contemplar. Seguim el camí en direcció a Sant Llorenç, passant de llarg, ja que hi tornarem després. Continuem en direcció a Flaçà i arribem al poblet de Sobrànigues -municipi de Sant Jordi Desvalls- a on fem parada per visitar i fer unes quantes fotos a l’església de Sant Pere. Tornem, ara si, cap a Sant Llorenç i fem parada obligada per visitar la seva església i donar una ullada a les cases i al paratge que l’envolta sense deixar de prendre unes imatges pel record. Arribem de nou al centre de Foixà, fent una passejada pels seus vells carrers i visitem l’església dedicada a Sant Joan Baptista a on també prenem unes quantes instantànies.

Són les dues de la tarda i la gana ja comença a fer-se sentir, així que decidim anar a dinar a Can Quel, un restaurant molt recomanable i fàcil d’aparcar. Allà fem un bon àpat i seguim la ruta fins al poble de La Sala. Deixem el cotxe i ens acostem a peu a fer una visita a l’església de Santa Maria, la qual es troba envoltada d’un grup de cases. A l’entorn s’hi veuen grans masies i un paisatge esplèndid per contemplar; en un dels camps hi pastura un gran remat de xais. L’Ernest fa les fotos de rigor i tornem a Foixà. En sortir del poble retrata de nou el Castell, però des d’una panoràmica diferent.

Arriba l’hora de tornar a casa i ho fem passant pel veïnat de Cuells, sortint al poble de La Pera, d’aquí ens dirigim fins a Cruïlles i tornem a passar per la Bisbal d’Empordà en direcció cap a casa. Un dia ben aprofitat, el qual hem gaudit molt, coneixent aquests petits poblets i amb ganes de seguir rondant per aquests meravellosos paisatges que tenim a  la nostra província de Girona.

Sant Feliu de Guíxols, 1 de maig de 2012

Relats relacionats

www.recordsdelmoli.cat utiliza cookies propias y de terceros para mejorar el funcionamiento técnico de la web, personalizar la experiencia de navegación y para el análisis estadístico. Si continúas navegando consideraremos que aceptas el uso de cookies.AceptarMás información